sâmbătă, 22 februarie 2014

Negresă cu biscuiți Oreo



Ingrediente:

- 165 g unt
- 200 g ciocolată rasă
- 3 ouă
- 2 gălbenușuri
- esență de vanilie (câteva picături) – eu am folosit apa de trandafiri
- 2 linguri făină
- 165 g zahăr
- 1 lingură cacao
- sare
- 100 g biscuiți Oreo sfărâmți (1 pachet si jumătate)

Mod de preparare:

1.    Se pune untul (165 g) într-un vas la topit, pe aragaz. Când este topit se dă deoparte și se adaugă ciocolata rasă (200 g). Se lasă câteva minute după care se amestecă până se topește ciocolata.

2.    Se amestecă cu mixerul ouăle (3 ouă + 2 gălbenușuri), esența de vanilie și zahărul (165 g). Zahărul se adaugă câte puțin. Se amestecă până ce se face o cremă pufoasă.

3.    Peste crema de ouă se adaugă ciocolata. Se amestecă cu mixerul. Se adaugă făina (2 linguri) + cacao (1 lingură) + sare. Se amestecă cu mixerul. Se adaugă biscuiții Oreo (100 g) sfărâmați.

4.    Compoziția se pune într-o tavă (unsă cu unt). Pe deasupra se pun biscuiți Oreo rupți în bucăți. Se lasă în cuptor 25-30 de minute.

Poftă bună!


Sursa: Lorraine Pascale


Niciun comentariu: