miercuri, 26 februarie 2014

Mini Mălai


O prăjitură delicioasă pe care o mâncam în copilărie. Este foarte simplu de făcut.

Ingrediente:
- 1 cană griș,
- 2 căni mălai,
- 400 g iaurt grecesc,
- 1 căniță zahăr,
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (se amestecă cu un pic de lapte cald),
- 4 ouă,
- lapte, sare, esență (eu am folosit apă de trandafiri)

1. Se pun într-un vas grișul, mălaiul și zahărul și se amestecă un pic.
2. Se adaugă bicarbonatul de sodiu care în prealabil a fost "stins" cu laptele cald și se amestecă.
3. Se adaugă iaurtul, ouăle, sarea și esența. Se amestecă. Aluatul va fi tare și de aceea trebuie să adăugați lapte pentru a-l subția. Ar trebui să fie un aluat moale.
4. Se unge tava cu unt și se pune compoziția. Se ține la cuptor aproximativ 30 de minute. (În funcție de puterea fiecărui cuptor).
5. După ce scoateți prăjitura și o lăsați să se răcească ornați cu ciocolată topită în lapte.

Poftă bună!





Niciun comentariu: